Skip to content →

het ACM – revived…

in 2015 hield het ACM er even mee op (na 15 jaar). Maar na 3 jaar begint het weer te borrelen en in 2019 startten we een nieuw project: Drie Oratoria, gecomponeerd door Willem Ceuleers en uitgevoerd in drie protestantse kerken van Antwerpen.

Oratorium, Hoezo?

Het oratorium was de plaats naast Jezuïtenkerken waar, buiten de gewone kerkdiensten om, bijbelverhalen werden gezongen en uitgelegd.De plaatsnaam is vrij snel na het ontstaan in Rome aan het begin van de 17de eeuw (o.a Carissimi) overgegaan op het genre zelf. Procant vzw organiseert in de1ste helft van 2019 alvast drie avonden rond drie verhalen uit het boek Genesis. Dick Wursten vertelt en duidt; Willem Ceuleers zorgt voor de muziek.

(De bijeenkomsten duren max. een uur een een kwartier (Het grootste deel bestaat uit muziek). Meer info: www.procant.be

Published in Uncategorized

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *